Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe persoane au fost rănite după ce o rachetă a lovit o clădire de locuințe în Tel Aviv

Patru persoane au fost rănite vineri după ce o clădire de locuinţe din partea de sud a metropolei israeliene Tel Aviv a fost lovită de o rachetă cu rază lungă de acţiune lansată de gruparea Hamas.

Imaginile surprinse de The Associated Press au arătat pagubele provocate de incendiu la blocul de apartamente, cu pompierii în interior.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate la Tel Aviv, în împrejurimile oraşului şi în zona centrală a Israelului apropiată de Fâşia Gaza. Potrivit televiziunii israeliene Canal 12, alte opt rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Braţul armat al grupării islamiste Hamas a confirmat lansarea unor rachete dinspre Fâşia Gaza către Tel Aviv. Brigăzile al-Qassam menţionează într-un comunicat că acest atac este "un răspuns faţă de masacrele sioniste împotriva civililor" în Fâşia Gaza.

Numeroase persoane și-au pierdut viața în conflict

Războiul dintre Israel și Hamas, aflat vineri în cea de-a 21-a zi, a început după ce militanții Hamas din Fâșia Gaza au trecut prin zidul de separare extrem de fortificat al Israelului la 7 octombrie și au atacat un festival de muzică în aer liber și comunitățile israeliene de frontieră. Aceștia au ucis zeci de persoane și au răpit bărbați, femei și copii, inclusiv bătrâni și persoane cu dizabilități.

Potrivit guvernului israelian, luptele au ucis peste 1.400 de persoane în Israel, majoritatea civili uciși în timpul atacului inițial al Hamas. De asemenea, Hamas deține cel puțin 229 de ostatici în Gaza, potrivit Forțelor de Apărare israeliene.

Israelul a lansat raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza și a închis-o de alimente, combustibil și alte provizii ca represalii la incursiunea sângeroasă, promițând să distrugă grupul militant. Războiul este cel mai sângeros dintre cele cinci războaie din Gaza pentru ambele părți.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că peste 7.000 de palestinieni au fost uciși în război - o cifră care include și bilanțul controversat al unei explozii la un spital. Această cifră este de peste trei ori mai mare decât numărul palestinienilor uciși în războiul din Gaza din 2014, care a durat șase săptămâni. Bilanțul ministerului include mai mult de 2.700 de minori și peste 1.500 de femei.

Associated Press nu a putut verifica în mod independent bilanțul morților, iar ministerul nu face distincție între civili și combatanți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE