Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe instituții publice vor dispărea. Guvernul vrea comasarea lor pentru a reduce cheltuielile

Mai multe instituții din ministere vor fi comasate pentru a reduce cheltuielile bugetare. De exemplu, la Ministerul Transporturilor, 53 de instituții subordonate vor dispărea, spune ministrul Sorin Grindeanu.

În plus, întrebat de angajările făcute la stat în timp ce acest lucru era interzis prin lege, premierul Marcel Ciolacu a spus că este vorba despre o serie de transferuri.

”Avem informații diferite. Avem ordonanța 34 care interzice acest lucru, dacă s-au făcut transferuri, masa rămânând de angajați, aceea e cu totul altceva.”, a spus Marcel Ciolacu.

Grindeanu: Am format o echipă pentru a reduce numărul de instituții din subordinea Ministerului Transporturilor

”Nu, dar pot să vă spun ceva. În acest moment e în lucru reorganizare. Sunt 53 de instituții, 53 de instituții aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor.

Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat și de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituții din subordinea ministerului.

Ăsta e un exemplu. Un alt exemplu de comasări sunt cele legate de instituții care, chiar dacă se află pe domenii diferite de control, de exemplu, sau de certificări, fie că vorbim de naval sau de feroviar, iau instituții diferite.”, a declarat Sorin Grideanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE