Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu anunță continuarea negocierilor pentru intrarea în Schengen. ”Avem Spaţiul Schengen, până se desfiinţează”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România vrea în continuare să adere la Spaţiul Schengen, motiv pentru care va continua negocierile în acest sens.

Șeful Executivului a reacționat, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a afirmat că spațul Schengen nu mai funcţionează.

”Întreaga Europă a spus (că Schengen nu mai funcţionează - n.r.) şi a zis Consiliul European acest lucru şi sunt foarte multe ţări care au cerut, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, o gestionare mai strictă a persoanelor când trec graniţa.

Avem Spaţiul Schengen. Până când el se desfiinţează, România doreşte să adere şi vom continua negocierile. Încercăm ca în luna decembrie să ajungem cât mai aproape cu această negociere.

În acest moment, domnul prim-ministru Nehammer (cancelarul Austriei, n.red) nu doreşte ca România să adere la Spaţiul Schengen. Vom continua şi pe căi diplomatice şi cu absolut toată puterea de convingere să modificăm această părere total nedreaptă şi incorectă a domnului cancelar Nehammer”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Târgul Indagra.

Klaus Iohannis: ”Spațiul Schengen nu mai funcționează”

Președintele României a dat asigurări, joi, că va continua demersurile pentru a convinge toți liderii europeni că țara noastră îndeplinește criteriile pentru a intra în spațiul Schengen.

”În aceste condiții, noi continuăm toate discuțiile. Știm foarte bine că noi îndeplinim toate criteriile Schengen, dar, pe de o parte, trebuie să o spun, pentru că cineva trebuie să o spună: realitatea este că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape că nu mai există Spațiu Schengen, pentru că din cauza migrației care este destul de importantă, foarte multe state și-au închis granițele, chiar în zona noastră, în estul Uniunii au apărut succesiv mai multe închideri de granițe”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE