Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mult ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza. Ambasador ONU: ”Nu vom renunța până când nu vom ajunge la o încetare imediată a focului”

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție prin care solicită mai mult ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza.

Cu toate acestea, membrii Consiliului nu s-au pus de acord în privința unui apel la încetarea imediată a focului între Israel și Hamas.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a salutat rezoluția Consiliului de Securitate. El a spus că o încetare a focului pe criterii umanitare este singura modalitate de a răspunde nevoilor celor din Fâșia Gaza. Însă rezoluția nu menționează acest lucru. Reprezentantul palestinian a promis că va continua eforturile pentru încetarea focului.

Riyad Mansour, ambasadorul ONU, Autoritatea Palestiniană: Continuăm marșul. Nu vom renunța până când nu vom ajunge la o încetare imediată a focului și până când nu se va acorda asistență umanitară masivă poporului palestinian din Fâșia Gaza.

Brett Jonathan Miller, reprezentant permanent al Israelului pe lângă ONU: În urmă cu 77 de zile, Hamas a ucis, violat și mutilat în mod intenționat 1.300 de israelieni și a luat 250 de ostatici. Iar acest consiliu încă nu a emis nicio declarație de condamnare a Hamas și a atrocităților sale.

În același timp, Forțele de apărare israeliene susțin că sunt aproape să dețină controlul total în partea de nord a Fâșiei Gaza.

Potrivit armatei din Israel, există în continuare o infrastructură subterană dezvoltată a Hamas. Recent, Israelul a publicat o înregistrare video cu un tunel creat și folosit de gruparea Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE