Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Magia Japoniei: Gastronomia tradițională cu foi de aur, punct de atracție pentru turiști

Kanazawa, ca multe orașe japoneze, este combinația perfectă între modernitate și tradiție. În inima orașului Kanazawa se află Grădina Kenrokuen, care a fost descrisă drept una dintre „trei cele mai frumoase grădini peisagistice” din Japonia, alături de Kairakuen lui Mito și Korakuen de la Okayama.

Pe lângă faptul că găzduiește o frumoasă grădină tradițională japoneză, măiestria este unul dintre punctele forte ale orașului, dar specialitatea sa este foita de aur, potrivit Euronews.com.

„Se face în Kanazawa de 400 de ani”, spune Kenichi Teramoto, care lucrează în departamentul de producție al Sakuda gold Leaf Co. Ltd.

„Și înainte de asta, a fost făcut la Kyoto. Și chiar înainte de asta, probabil că a fost făcut în Egipt sau în jurul acelei regiuni. Când a fost transferat de la Kyoto, întâmplător, clima din Kanazawa este mai potrivită. Și acum este fabricat exclusiv în Kanazawa. Dacă ai 1 kg de metal poți obține aproximativ 52.000 de foi de aur de dimensiune standard.”

Toyama se află la 65 de kilometri de Kanazawa, o călătorie de doar 23 de minute cu Shinkansen, trenul glonț care circulă cu 260 km pe oră. De acolo puteți vizita portul Shinminato din frumosul golf Toyama .

„Ingredientele Toyama sunt foarte proaspete și diferite de cele din alte regiuni, iar unele dintre ele pot fi găsite doar în Toyama”, explică Takahiro Gejo , proprietar și bucătar al restaurantului Gejo.

„Apa se topește din magnificul lanț muntos Tateyama de 3.000 de metri și se scufundă în Marea Japoniei și există aproximativ 380 de tipuri de pești în această mare. Așa că poate că acesta este un loc unic în Japonia”, a mai spus el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE