Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Magia din bucătărie, surprinsă într-un album cu 60 de personaje și tot atâtea povești

„Bucătăria hoinară” este un proiect fotografic și cinematografic, care aduce în prim-plan poveștile românilor simpli, a celor care trăiesc modest, de cele mai multe ori, în sate uitate de lume. Sunt oameni modești, dar care, din nimic, reușesc să gătească, uneori, cele mai bune bucate tradiționale. Ce iese din mâinile lor, după zeci de ani în care au lucrat pământul, este pură magie.

„Bucătăria hoinară” nu este un proiect despre rețete tradiționale românești, ci, mai degrabă, un proiect despre poveștile oamenilor care gătesc. În bucătăria lor simplă, aflată într-o casă modestă, în vârful unui deal, într-un sat uitat de lume.

Acestor oameni simpli le-au dedicat un proiect fotograful Răzvan Voiculescu și directorul de imagine Adriana Lucaciu. Mai mult decât artiști, cei doi se declară căutători de comori ascunse, de tezaur uman.

60 de personaje și tot atâtea povești sunt prezentate într-un album aproape magic

60 de personaje și tot atâtea povești sunt prezentate într-un album aproape magic. Personajele surprinse fac, uneori, magie. O spune chiar fotograful care le-a surprins, însă, o cu totul altfel de magie decât ne imaginăm.

Cârnați cu ouă alergate, scavarotcă pe plitcă, sarmale la chită sau găină în lut. Sunt rețete descoperite de realizatorii proiectului în casele românilor.

Răzvan Voiculescu și Adriana Lucaciu au bătut țara în lung și-n lat și au descoperit, așa cum mărturisesc chiar ei, oameni cu lumină în ochi. România, așa cum au cunoscut-o cei doi, în intimitatea unor bucătării de o simplitate emoționantă, are gust de pâine coaptă, în cuptor cu lemne.

Volumul de față face parte dintr-o trilogie, o trilogie dedicată de fotograful Răzvan Voiculescu tuturor celor care își păstrează gustul pentru bucătăriile autentice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE