Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Congo

Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru români au fost răniţi în evenimentele recente din Republica Democratică Congo, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE informează că monitorizează cu atenţie situaţia din această ţară, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituţională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informaţiilor din teren pe canale specifice.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că CCI funcţionează în regim de permanenţă 24/7 de la momentul activării, inclusiv pentru identificarea de modalităţi de sprijin pentru cetăţenii români care se află în eventuale situaţii deosebite.

MAE recomandă evitarea deplasărilor în Congo

MAE reiterează că recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în R.D. Congo, având în vedere că situaţia de securitate din această ţară este extrem de volatilă.

Potrivit alertei de călătorie, cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele estice şi nord-estice ale ţării, în special în zonele de frontieră cu Burundi, Rwanda şi Uganda. Se recomandă evitarea intrării sau ieşirii din R.D. Congo prin punctele de frontieră Goma şi Bukavu, în cazul în care acestea nu sunt necesare.

În nordul şi sudul provinciei Kivu, armata congoleză desfăşoară activităţi militare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE