Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: România şi-a asumat propriul trecut din perioada Holocaustului și s-a angajat să combată antisemitismul

Crizele din Europa și din lume au dus la proliferarea discursurilor antisemite şi a teoriilor conspiraţioniste.

România şi-a asumat propriul trecut din perioada Holocaustului, s-a angajat să protejeze puţinii supravieţuitori rămaşi, să combată antisemitismul şi orice manifestări de intoleranţă şi discriminare, susţine într-un comunicat de presă  Ministerul Afacerilor Externe, difuzat cu prilejul zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

”Adoptarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, eforturile direcţionate spre implementarea acesteia şi elaborarea viitoarei Strategii naţionale aferentă perioadei 2024- 2027 reprezintă expresia concretă a acestor eforturi”, se mai precizează în comunicat.

În comunicaul MAE se precizează că situaţiile de criză pe care Europa și lumea întreagă le traversează au creat condiţiile prielnice pentru proliferarea, inclusiv în mediul online, a discursului instigator la ură şi a teoriilor conspiraţioniste.  Ziua comemorativă de 27 ianuarie constituie un prilej de reflecţie inclusiv în contextul atrocităţilor produse de atacul Hamas asupra Statului Israel.

Situaţiile de criză pe care Europa și lumea le traversează au creat condiţiile prielnice pentru proliferarea, inclusiv în mediul online, a discursului instigator la ură şi a teoriilor conspiraţioniste. Comunicat MAE

-Comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe

Mininisterul Afacerilor Extern e condamnă cu fermitate terorismul, în toate formele sale de manifestare, atacurile asupra civililor şi luarea de ostatici. Ministerul Afacerilor Externe reiterează hotărârea de a continua să contribuie, prin mecanismele diplomaţiei, la consolidarea instrumentelor legislative şi instituţionale internaţionale menite să promoveze dialogul intercultural, respectul şi toleranţa şi să combată manifestările extremiste, antisemite, xenofobe sau discriminatori.

Mininisterul Afacerilor Extern e condamnă cu fermitate terorismul, în toate formele sale de manifestare, atacurile asupra civililor şi luarea de ostatici.

27 ianuarie 1945 este ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului. Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale cu privire la Holocaust. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE