Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: Precipitaţii abundente, grindină, vijelii și descărcări electrice

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care sunt în Grecia sau care intenționează să călătorească către Republica Elenă că începând de miercuri până sâmbătă va ploua abundent, cu grindină, vor fi vijelii și descărcări electrice

Potrivit MAE, fenomenele meteorologice - precipitaţii abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice - vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august.

Ce zone vor fi afectate

Miercuri vor fi afectate partea continentală a Greciei, inclusiv zona Halkidiki, respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia şi insulele Sporade, cu excepţia arhipelagului Dodecanez.

Joi, în prima parte a zilei, se vor putea înregistra precipitaţii abundente, furtuni puternice şi căderi de grindină în estul şi în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia şi cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei şi insula Creta.

Pentru vineri, se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menţionate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă.

Unde pot solicita românii asistență

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE