Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Avertizare pentru românii care vor să călătorească în țările afectate de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare prin care îi informează pe cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în vestul Europei, că meteorologii au emis cod roșu de caniculă.

Meteorologii atrag atenția că regimul termic va fi canicular la nivelul întregii ţări, temperatura maximă va ajunge până la 34 de grade Celsius. Totodată, senzația de disconfort termic se intensifică.

MAE: Alerte de călătorie

Acest val de căldură a cuprins deja Europa, și in acest context Ministerul Afacerilor Externe atenționează pe site-ul oficial prin alerte de călătorie despre codul roșu din Spania de exemplu, dar și despre temperaturi extreme din Portugalia, care ajung până 45 de grade Celsius și pot favoriza apariția incendiilor de vegetație.

Pe lângă aceste două țări aflate în cod roșu, sub cod portocaliu se află Franța, Elveția, Ungaria, Polonia și Slovenia.

Recomandări

Specialiștii recomandă ca reguli de protecție evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

De asemenea, este bine ca pe parcursul zilei să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă. Trebuie să bem zilnic doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca un pahar de apă. De asemenea, sunt recomandate fructele şi legumele proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE