Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula revine în România. Unde se vor înregistra peste 35 de grade Celsius

Deși nu am ajuns la jumătatea lunii iulie, Europa se confruntă, din nou, cu un val de căldură extremă. Canicula revine și în România. Meteorologul Alina Șerban a spus în direct la, Euronews România, la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare.

Meteorologul a vorbit despre „un val de aer cald, masă de aer tropical, în partea de sud-vest și în deplasare spre sudul Europei, acolo unde, de altfel, se va menține și în următoarele zile cu o intensitate mare”. „Pentru că ceea ce ajunge la noi este o periferie, nu cu aceeași intensitate, astfel încât va determina o încălzire treptată”, a precizat Alina Șerban.

Potrivit meteorologului, vremea va deveni calduroasă, cu temperaturi maxime în jurul a 30 de grade Celsius, în mod deosebit la câmpie, „de mâine și până la finalul săptămânii, inclusiv în weekend”. Perioadele de canciculă vor apărea, cel mai probabil, vineri, când temperaturile vor depăși 35 de grade la amiază, în vestul, sudul și estul teritoriului și, doar cu totul izolat, în rest.

Sâmbătă și duminică, vremea se va mai răci ușor, temperaturile urmând să fie în jurul a 30 de grade și ceva mai scăzute in nord-estul țării, pe tot intervalul, a mai spus Alina Șerban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE