Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: 31 de români repatriați, după cutremurul din Turcia

Alţi 10 cetăţeni români au fost preluaţi, miercuri, din Turcia, cu aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale, din Adana şi Malatya, iar numărul total al persoanelor repatriate a ajuns la 31, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriaţi 31 de cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi. Alţi cinci cetăţeni români s-au repatriat, miercuri, inclusiv cu asistenţa Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie.

„Comunitatea românească din Republica Turcia este de aproape 5.000 de persoane, iar la nivelul misiunii diplomatice și oficiilor consulare sunt înregistrați 2.372 de cetățeni români. Majoritatea persoanelor sunt concentrați în orașe mari precum Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya.

Noi am făcut permanent apel la cetățenii români să se înregistreze la misiunea diplomatică, astfel ca în situații de genul acesta pe care nimeni nu și le dorește, acțiunea autățilro să fie coordonată ca să ajungă la toți.”, a declarat Radu Mihail Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Numerele MAE în caz de urgență

MAE le recomandă cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi să respecte instrucţiunile autorităţilor turce.

De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE