Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pandemia de Covid a mutat educația, în mare parte, în mediul online. Iar cursurile la distanță pot fi extrem de atractive, mai ales când tehnologia și creativitatea pot fi îmbinate într-un concept inovator care să atragă și să inspire copiii. Când vine vorba de timpul petrecut de cei mici pe internet, experții le recomandă părinților să fie vigilenți, astfel încât copiii să nu devină dependenți de rețelele sociale și alte platforme online.

Oportunitățile oferite de tehnologiei

Un proiect care a atras și parteneriatul Guvernului este „Educație la Înălțime", acolo unde profesorii își poartă elevii prin cele mai spectaculoase locuri ale țării, inclusiv cu ajutorul dronelor. De la înălțimea Carpaților până la gura de vărsare a Dunării în mare, lecțiile online au ajuns la elevi din peste 2.000 de școli din România și Republica Moldova. Marius Toader, unul dintre co-fondatorii proiectului, a explicat pentru Euronews România cum a fost extinsă ideea în afara țării și unde vor mai ajunge lecțiile online.

Marius Toader: „Visul nostru este să facem din ce în ce mai multe lecții și din străinătate, inclusiv în toamnă pregătim o a doua lecție din străinătate pentru că e clar că putem să aducem în clasele elevilor niște lucruri senzaționale cum ar putea fi o lecție de la piramide, de la un vulcan activ din lumea asta, trăim deja într-o lume care devine datorită tehnologiei tot mai mică și putem să facem niște lucruri senzaționale pentru elevi și să le aducem lumea în clasă. Ăsta este obiectivul nostru.”

Mediul online are și dezavantaje

Cum însă tehnologia și platformele de socializare nu sunt folosite numai în scopuri nobile, activitatea în mediul online trebuie să respecte câteva reguli. Iar informația regăsită în social media să treacă prin filtrul propriu.

Călin Biriș, trainer și consultant marketing: „Recomandarea mea este, doar în cazul în care sunteți persoane publice, să aveți profil public, altfel faceți profilul privat și acceptați doar oameni pe care îi cunoașteți, cu care v-ați văzut și în care aveți încredere. Fiți mai atenți la ceea ce postați, căci informația publică rămâne acolo, iar odată ce ați postat online, informațiile nu mai sunt ale voastre, sunt ale rețelei sociale pe care voi ați publicat și sunt deja de domeniul public. Uneori avem restricții de întâlnire fizică, sau suntem la distanță de cei apropiați, astfel că tehnologia ajută, dar atunci când suntem față în față cu o persoană, sau la masă sau la întâlnire, să încercăm să acordăm cât mai multă atenție direct persoanelor respective și să lăsăm ecranele deoparte. Pentru că își au și ele rolul, dar rolul lor nu este să ne îndepărteze de cei dragi.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE