Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ludovic Orban, critici acide la adresa parlamentarilor PSD și PNL: ”N-ați făcut altceva decât să vă pupați în *** șefii”

Ludovic Orban susține că PSD și PNL calcă în picioare regulamentul Camerei Deputaților. Proiectul privind combaterea evaziunii, inițiat de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, ar putea fi modificat în sesiunea de vot final.

”De aia nu mai există democrație în România, pentru că foarte mulți oameni care au intrat în politică nu înțeleg că trebuie să îl slujească pe cetățean și nu să fie sluga șefului.

Nu înțeleg că e mai important respectul față de lege și față de regulament, decât frica față de șef. Ce dacă e un proiect inițiat de Ciucă și de Ciolacu, care vă sunt președinți.

Nu puteți să călcați în picioare regulamentul, să vă bateți joc și să inventați proceduri. Să supuneți la vot plenului fără nici o bază regulamentară.

Nu puteți face lucrul acesta, iar dacă veți face, pentru că vă este mai frică de Ciolacu și de Ciucă, ca neam de slugi ce sunteți, politruci, care n-ați făcut altceva decât să vă pupați în *** șefii să votați toate aberațiile supuse de șefi, noi vom ataca la CCR acest proiect de lege care nu luptă împotriva evaziunii fiscale, ci dimpotrivă, dezincriminează evaziunea fiscală pentru ăia pe care îi protejați și din cauza căreia România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca procentaj de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat”, a declarat Ludovic Orban.

PNL a depus amendament la proiectul bugetului: Nu există majorări de taxe și impozite

Partidul Național Liberal a depus un amendament la proiectul bugetului de stat care prevede că în 2024 nu vor exista majorări de taxe şi impozite, a anunţat deputatul liberal Florin Roman.

”PNL a depus, aşa cum s-a angajat, un amendament extrem de important la bugetul de stat prin care practic modificăm articolul 80 şi introducem în 80 indicele 1, prin care clarificăm explicit că nu vom avea majorări de impozite şi taxe în 2024, că nu se va umbla la baza de calcul şi că nu vor fi scoase excepţii. Cam asta spune pe scurt amendamentul.

Este o decizie politică a Partidului Naţional Liberal, luată în forurile statutare ale partidului şi pentru a nu mai exista discuţii referitor la faptul că pot creşte taxe în 2024, am venit cu acest amendament care a fost susţinut de ministrul Boloş la dezbaterile generale pe Legea bugetului de stat”, a precizat Roman, la Parlament, relatează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE