Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lionel Messi, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale. Edi Iordănescu: A fost ceva fantastic, s-a terminat ca un dans între doi boxeri care încercau să dea lovitura decisivă

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar, în cadrul ceremoniei de la Doha, de după finala competiției, dintre Argentina și Franța. Ionuț Lupescu și Edi Iordănescu au vorbit la Euronews despre finala Campionatului Mondial din Qatar.

Ionut Lupescu - fost fotbalist: „A fost o finală pe cinste, o finală pe care am așteptat-o cu toții. Argentina a făcut poate cel mai bun meci al lor din această ediție, excepție a douăzeci de minute, din minutul ‘70 pânî în minutul ‘90 când Frantța a revenit spectaculos și a dat viață acestei finale. A fost un meci în care e greu să spui cine ar fi meritat titlul, pentru că au fost atât de multe faze, chiar până în minutele ‘119 – ‘120 când puteau să marcheze francezii, să termine meciul. Dar, per ansamblu, a fost o finalî de neuitat și sigur că la penalty Argentina a avut un portar mai experimentat și s-a văzut acest lucru”.

Edi Iordănescu – antrenorul Naționalei României: „Am trăit la intensitate maximă chiar dacă nu am fost implicați noi direct, dar a fost fantastic. Franța a arătat lipsa puterii de a reintra în joc, mi s-a părut o Argentina care a dominat din aproape toate punctele de vedere jocul. S-a materializat și pe tabelă, dar nu se aștepta nimeni ca Franța să revină din propria cenușă și să ducă meciul la intensitate maximă și bineînțeles o Argentina încununată cu un trofeu mondial la 11 metri.

Mai dramatic decât atât nu cred că puteam vedea o partidă. Cred că e momentul lui Messi, e momentul Argentinei, dacă trag linie, chiar dacă Franța a revenit de două ori, cred că Argentina a meritat mai mult, cele mai multe momente au aparținut Argentinei, Franța a reușit să speculeze niște momente și să intre în joc. A fost ceva fantastic, s-a terminat ca un dans între doi boxeri care încercau să dea lovitura decisivă”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE