Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul Hezbollah, primul discurs de la începutul războiului Israel-Hamas: Israelul este mai fragil decât o pânză de păianjen

Liderul Hezbollah a ținut primul discurs public de la începutul războiului, în timp ce Israelul își continuă ofensiva în Fâșia Gaza. El a lăudat "operațiunea glorioasă" desfășurată de Hamas, afirmând că atacul terorist a scos la iveală "slăbiciunea și fragilitatea totală a Israelului” spunând că acesta ”este mai fragil decât o pânză de păianjen".

Șeful Hezbollah a mai spus că atacul, care, a adăugat el, a fost planificat în secret de către gruparea palestiniană, va avea consecințe de durată.

"Această operațiune glorioasă, seismică, a provocat un cutremur în termeni de securitate, militari, politici, diplomatici și chiar psihologici. Va avea repercusiuni strategice profunde", a spus el.

Nasrallah a declarat că Israelul și-a fixat un obiectiv prea înalt atunci când a încercat să "anihileze Hamas" și să elimine liderii săi.

De asemenea, el a pus la îndoială capacitatea Israelului de a-și atinge obiectivul declarat de a elibera ostaticii deținuți în Gaza, spunând că a fost forțat să negocieze eliberarea ostaticilor în trecut.

Nasrallah a declarat că bombardamentele Israelului asupra Gazei au dezvăluit "neputința și prostia" Israelului, care a luat drept ținte moschei și biserici, în timp ce lumea a stat deoparte și a lăsat să se întâmple acest lucru. El a sugerat, de asemenea, că Israelul nu a obținut încă nicio victorie militară în ciuda operațiunilor sale de o lună în Gaza.

Liderul Hezbollah a declarat că răspunsul Israelului a arătat lumii că este "un regim brutal și barbar" și a acuzat Occidentul și mass-media de complicitate cu Israelul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE