Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul grupării Stat Islamic, ucis de forțele turce. Anunțul a fost făcut de președintele Erdogan

Forțele turce l-au ucis pe liderul grupării teroriste Stat Islamic, în cadrul unei operațiuni derulate în Siria, a declarat președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan. Aflat în campanie electorală, liderul de la Ankara a făcut anunțul în cadrul unui interviu televizat.

Operațiunea de lichidare a liderului grupării teroriste ar fi avut loc în nordul Siriei, aproape de granița cu Turcia. Abu Hussein al-Qurayshi a preluat conducerea grupării teroriste după ce precedentul lider al Stat Islamic a fost ucis, la sfârșitul anului trecut, de gruparea rebelă Armata Liberă a Siriei.

Recep Tayyip Erdogan: Agenția noastră națională de informații îl urmărește de mult timp pe așa-numitul lider al Daesh (Statul Islamic), cu numele de cod Abu Hussein al-Qurayshi. Acum anunț acest lucru aici pentru prima dată. Această persoană a fost neutralizată în cadrul unei operațiuni desfășurate de serviciul nostru de informații, ieri, în Siria. Cu voia lui Dumnezeu, vom continua lupta noastră împotriva tuturor organizațiilor teroriste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE