Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legendarul Chilavert a vrut să-l ironizeze pe Vinicius, dar a "reușit" o replică sexistă. Brazilianul a plâns din cauza rasismului

Fostul mare portar Jose Luis Chilavert (58 de ani) a vrut să ia atitudine în cazul brazilianului Vinicius, dar a dat-o în bară. Vinicius a izbucnit în lacrimi din cauza rasismului la care este supus, iar Chilavert a ținut să-i dea o replică.

"Pâine şi circ. Primul care insultă şi atacă rivalii este el. Nu fi prost, fotbalul este pentru bărbaţi", a scris fostul portar pe reţelele de socializare.

Jose Luis Chilavert, despre lacrimile lui Vinicius: "Fotbalul e pentru bărbați"

Numai că ceea ce i-a ieșit poate s-a dorit să fie o ironie însă nu a fost tocmai bine primit, pentru că replica poate fi considerată sexistă. Iar totul se întâmplă în contextul în care toate forurile fotbalistice promovează și fotbalul feminin și o tendință de a promova cât mai mult femeile în fotbal.

Postarea lui Chilavert, fost mare portar al naţionalei şi fost candidat la preşedinţia Paraguayului, a acumulat peste 13.000 de aprecieri, 1.300 de comentarii şi a fost republicată de peste 3.400 de utilizatori.

  • Jose Luis Chilavert este recunoscut în lumea fotbalului pentru faptul că obișnuia să marcheze goluri, deși era portar. E adevărat că pe multe le reușea din lovituri libere, însă performanța sa de 67 de goluri în carieră a rămas în istorie. Pentru naționala Paraguayului, el a marcat 8 goluri în 74 de selecții. Pe cele mai multe le-a reușit pentru argentinienii de la Velez Sarsfield, unde a înscris de 36 de ori în 266 de jocuri oficiale.

Declaraţia brazilianului Vinicius a venit la o conferință de presă în care a fost întrebat despre rasismul pe care l-a resimţit pe unele stadioane din Spania. El a spus că dorinţa de a juca fotbal scade pe măsură ce incidentele rasiste împotriva lui se înmulţesc în Spania.

"Îmi pare rău. Vreau doar să joc fotbal. Vreau doar să joc, vreau să fac totul pentru clubul meu şi pentru familia mea şi pentru ca persoanele de culoare să nu mai sufere niciodată", a spus Vinicius, foarte emoţionat.

Jucătorul lui Real Madrid a vorbit cu o zi înainte de meciul amical Spania - Brazilia, organizat ca răspuns la insultele rasiste a căror victimă a fost frecvent de la sosirea sa în capitala Spaniei, în 2018.

"Văd asta de mult timp şi de fiecare dată când se întâmplă mă simt mai trist şi de fiecare dată îmi doresc mai puţin să joc. De când m-am plâns prima dată de rasism în Spania, situaţia s-a tot înrăutăţit... Mă insultă din cauza culorii pielii mele, astfel încât să joc mai puţin bine pe teren", a spus Vinicius, ştergându-şi lacrimile.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani consideră că Spania nu este "o ţară rasistă", dar "sunt mulţi rasişti, dintre care o mare parte pe stadioane". Aceleași păreri le-a împărțit și coechipierul său de la Real Madrid, Dani Carvajal.

Vinicius Jr a fost victima scandărilor rasiste și înaintea meciului Atletico Madrid și Internazionale Milano, din sferturile UEFA Champions League.

”Ole, ole, Vinicius, cimpanzeul”, au strigat fanii lui Atletico Madrid.

Din cauza insultelor, Vinicius Junior a cerut UERa să aplice sancțiuni.

”Champions League, UEFA, sper că v-ați gândit deja la pedeapsa lor. Este o realitate tristă că aceste lucruri se întâmplă chiar și la meciurile unde nu sunt prezent”, a scris Vinicius Jr pe rețelele sociale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE