Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania: Manifestații de amploare împotriva extremei drepte și rasismului. Cancelarul Olaf Scholz îi susține pe protestatari

În mai multe orașe din Germania, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de extremismul de dreapta și față de rasism. La un protest din Dusseldorf au participat 100.000 de oameni, spun organizatorii. Se întâmplă în timp ce partidul de extremă dreapta AfD crește în sondaje.

Manifestații de amploare împotriva extremei drepte și rasismului în Germania

Protestele din Germania au loc pentru a doua săptămână la rând. Manifestațiile au început după ce în presă a apărut o investigație care a scos la iveală că lideri ai partidului naționalist de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD), și neonaziști s-au întâlnit în secret pentru a discuta despre deportarea a milioane de imigranți. Preocupările oamenilor sunt cu atât mai mari cu cât retorica AfD adună tot mai mulți adepți.

Manifestant: „Eu provin dintr-o familie de imigranți. Sunt îngrijorat de ce li s-ar putea întâmpla copiilor și nepoților mei atunci când nu voi mai fi”.

Manifestant: „Trebuie să ieșim din nou în stradă pentru a apăra democrația. Toate partidele de dreapta cresc în sondaje, așa că democrația trebuie apărată”.

Cancelarul Olaf Scholz a vorbit despre mobilizarea germanilor și i-a îndemnat să lupte în continuare împotriva antisemitismului și mizantropiei.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Țara noastră este pe picioarele ei. Milioane de cetățeni ies în stradă pentru democrație, pentru respect și umanitate”.

Și în alte țări europene au fost organizate manifestații împotriva partidelor de extremă dreapta. Unele uriașe. În Austria, peste 30 de mii de oameni au ieșit în stradă.

De altfel, cu câteva luni înainte de alegerile europene, mai multe state ale Uniunii Europene se confruntă cu un val de votanți de extremă dreapta care ar putea crea un dezechilibru în Parlamentul European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE