Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia se folosește extrema dreaptă din Franța pentru a destabiliza întreaga Uniune Europeană

O anchetă a publicației americane The Washington Post dezvăluie că partidul de extremă dreaptă din Franța, Adunarea Națională (Rassemblement National), condus de Marine Le Pen, se coordonează permanent cu Kremlinul, promovând strategia Rusiei de slăbire din interior a sprijinului acordat de Franța pentru Ucraina, infomează France Presse.

Cotidianul american citează documente secrete de la Kremlin, obținute de un serviciu de securitate din UE, din care reiese că intenția lui Vladimir Putin este să folosească „fermele de troli” de pe rețele de socializare pentru a influența alegerile și a ajuta ascensiunea partidelor de extremă dreapta din Franța și din restul UE la alegerile naționale și europene.

Putin va folosi „fermele de troli” de pe rețele de socializare pentru a ajuta, cu ocazia la alegerile naționale și europene, la ascensiunea partidelor de extremă dreapta din Franța și din restul Uniunii Europene

-The Washington Post

O victorie a extremei dreapte din Franța ar duce la eliminare a sancțiunilor impuse Rusiei.

The Washington Post consideră că scopul final unor asemenea operațiuni rusești de manipulare a mediului online este destabilizarea întregii Uniuni Europene și întreruperea ajutorului financiar și militar acordat Ucrainei de către europeni. Partidul Adunarea Națională și-a exprimat public dezacordul față de decizia Franței de a sprijini cu armament autoritățile de la Kiev și s-a opus deschis sancțiunilor occidentale impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

Rusia urmărește să destabilizeze întreaga Uniune Europeană și să blocheze, prin politicieni europeni favorabili Kremlinului, ajutorului financiar și militar acordat Ucrainei

-Raport al unei comisiei de anchetă din Parlamentul francez

În cadrul analizei făcută de publicația americană sunt citați responsabili din interiorul partidului  condus de Marine Le Pen care, cu cinci luni înainte de alegerile europene, declară că că o victorie a extremei dreapte franceze ar duce la eliminare a sancțiunilor impuse Rusiei.

Partidul lui Marine Le Pen - „cureaua de transmisie” a intereselor Rusiei în Franța și în Europa.

În iunie, un raport al unei comisii de anchetă din Parlamentul francez a descris Adunarea Națională (Rassemblement National) drept „curea de transmisie” a intereselor Rusiei în Franța și în Europa. Documentul dezvăluia că există chiar o alinieriere a discursului extremiștilor francezi cu discursul rusesc și faptul că Marine Le Pen a primit un împrumut de la o bancă rusă din Cehia pentru finanțarea campaniei sale electorale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE