Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manifestații anti-extremism în Austria. 35.000 de oameni au protestat la Viena, dar și în multe alte orașe din țară

35.000 de persoane s-au adunat în fața parlamentului austriac pentru a protesta față de intențiile partidelor extremiste de dreapta de a deporta milioane de imigranți din Europa. Manifestații similare au avut loc, săptămâna trecută, și în Germania unde aproape un milion și jumătate de oameni au ieșit pe străzi.

Oamenii au afișat pancarte cu sloganuri precum „Opriți ura împotriva migranților" și au acuzat Partidul Libertății din Austria că susține intențiile de deportare a imigranților din Europa. De asemenea, protestatarii au atras atenția asupra faptului că istoria s-ar putea repeta.

Katharina Stemberger, actriță: ”Ceea ce s-a întâmplat la Potsdam ne determină pe toți să acționăm. Trebuie să ne apărăm și ne vom apăra democrația împotriva tuturor extremiștilor.” 

Mireille Ngosso, politician: ”Pentru mine, ca femeie de culoare și pentru multe persoane de culoare, acest anunț nu este o surpriză, ci ceva ce am bănuit și de care ne-am temut întotdeauna. Ne-am temut ani de zile.” 

Protestul din Viena a fost organizat de mai multe organizații non-guvernamentale. Manifestații similare au avut loc și în alte orașe din Austria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE