Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lege nouă anti-propaganda LGBT, promulgată de Putin. Prevede amenzi de milioane de ruble

Vladimir Putin a promulgat legea care limitează și mai mult acțiunile de susținere a comunității LGBT în Rusia. În noua variantă, orice manifestare care promoveză homosexualitatea în public, în mediul online sau în opere de artă este considerata propaganda LGBT și poate fi amendată cu peste 60 de mii de euro.

Piotr Voskresenski, un activist pentru drepturile homosexualilor, a deschis un muzeul al culturii LGBT în Sankt Petersburg. Inaugurarea a avut loc în data de 27 noiembrie. Muzeul a primit vizitatori doar câteva zile și s-a închis după ce legea care interzice propaganda LGBT a intrat în vigoare.

„Voi împacheta toate exponatele, le voi pune în cutii și le voi ascunde într-un loc în care oamenii rău-intenționați sau polițiștii prea curioși nu vor ajunge. În viitor, vreau să trimit colecția în străinătate, astfel încât să poată fi expusă sau să poată completa un muzeu queer european”, a spus Piotr Voskresenski, fondatorul primului muzeu queer din Rusia.

Legea condamnă promovarea orientării sexuale "netradițională" în cărți, piese de teatru, filme sau spoturi publicitare și prevede amenzi și de patru milioane de ruble rusești, adică peste 60 de mii de euro.

„Cred că, în continuare, reprezentanții multor edituri vor ține cont de această lege atunci când vor lua o decizie privind publicarea de noi cărți. Cel mai probabil, vor renunța pur și simplu la text chiar dacă este un potențial bestseller”, a precizat Alexei Ilyin, fondatorul unui grupului editorial “Alpina”.

Orice cetățean rus poate fi pedepsit pentru promovarea LGBT. Amenzile ajung până la 12 000 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE