Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, mesaj puternic de susținere pentru Republica Moldova: ”Nu sunteți singuri! Uniunea Europeană și ceilalți parteneri sunt aici”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj ferm la Chișinău, acolo unde are loc Summitul Comunității Politice Europene. Șeful statului a afirmat că organizarea Summitul Comunității Politice Europene (EPC) în Republica Moldova este un demers ”ilustrativ pentru vocația europeană” a țării și pentru ”seriozitatea eforturilor de reformă dedicate aderării sale la Uniunea Europeană”.

”Este ilustrativ pentru vocația europeană a Republicii Moldova și pentru seriozitatea eforturilor de reformă dedicate aderării sale la Uniunea Europeană.

De asemenea, demonstrează concentrarea atenției asupra întregii Vecinătăți Estice și a regiunii Mării Negre”, a precizat președintele României.

Klaus Iohannis, mesaj de susținere pentru Republica Moldova

Nu sunteți singuri! Uniunea Europeană și ceilalți parteneri sunt aici, pentru Republica Moldova. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei”, a declarat Klaus Iohannis.

Referindu-se la răzoiul din Ucraina, Klaus Iohannis a subliniat că ”trebuie să fim din ce în ce mai conștienți de provocările geostrategice la adresa unor țări precum Ucraina și Republica Moldova”.

”Suntem uniți și solidari în sprijinul puternic pentru Ucraina și poporul său care sunt, în continuare, ținta atacurilor nemiloase ale Rusiei.

Agresiunea militară împotriva Ucrainei constituie cea mai disruptivă perioadă de după Războiul Rece. Ne revine responsabilitatea, în calitate de Comunitate a statelor democratice europene, să răspundem acestui moment istoric și să îi susținem pe cei mai vulnerabili dintre noi.”, a spus șeful statului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE