Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis merge la Paris. Este prima întâlnire cu liderii NATO, după apariția informației ca ar putea candida pentru funcția de șef al Alianței

Președintele României Klaus Iohannis va participa luni la Paris, alături de mai mulți lideri din NATO, la o reuniune de lucru privind sprijinul acordat Ucrainei în contextul războiului împotriva Rusiei.

Reuniunea este organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron. Oficialii vor discuta despre evoluția războiului din Ucraina, implicațiile conflictului asupra securității europene, dar și despre intensificarea sprijinului pentru Kiev.

Este prima întâlnire oficială a președintelui cu liderii europeni, după apariția informației despre candidatura sa la șefia NATO.

Bloomberg: România a anunțat aliații din NATO că intenţionează să-l nominalizeze pe Klaus Iohannis

Jurnalista Bloomberg Jennifer Jacobs a anunţat, joi, într-un mesaj postat pe reţeaua X, că România şi-a anunţat intenţia de a-l propune pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

„România i-a notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe preşedintele său, Klaus Iohannis, drept candidat la funcţia de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalţi aliaţi de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, scrie jurnalista.

"E o mișcare de ultimă oră"

Vestea că președintele Klaus Iohannis ar urma să fie nominalizat de România pentru a candida la șefia NATO a fost comentată și de publicațiile occidentale de profil. Politico crede că această candidatură este surprinzătoare și o anunță drept "turnură în NATO", având în vedere că Mark Rutte este favorit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE