Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, întâlnire cu românii în California. Reuniunea are loc la San Francisco

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu românii stabiliți pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii. Este prima astfel de întâlnire cu românii din afara granițelor pe care șeful statului o are în cel de-al doilea mandat.

La ora 19, ora locală, este programată să înceapă această întâlnire, adică ora 5 ora României. Va avea loc la hotelul Ritz-Carlton din San Francisco. Au fost invitați peste 300 de români, care trăiesc pe Coasta de Vest a Statelor Unite, în zone precum San Francisco, Los Angeles, Sacramento, Portland sau Seattle. Vorbim despre antreprenori, profesori, medici, cercetători, studenți sau chiar preoți.

Vineri va avea loc o întâlnire a președintelui și cu antreprenori români din Silicon Valley

Vineri va avea loc o întâlnire a președintelui și cu antreprenori români din Silicon Valley. Vorbim despre prima întâlnire pe care președintele o are cu românii de pe Coasta de Vest a SUA și prima întâlnire cu o comunitate de români din afara granițelor în cel de-al doilea mandat al său de șef al statului.

Ultimul președinte care a fost pe Coasta de Vest și s-a întâlnit cu comunitatea de români a fost Traian Băsescu, în 2005. Întâlnirea a fost tot în San Francisco, în California. De asemenea, Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu români din SUA în primul său mandat, în orașe precum Washington, New York sau Philadelphia.

Dacă vorbim despre comunitatea de români din SUA, ea este una destul de consistentă. Potrivit estimarilor, sunt peste un milion de români care trăiesc în SUA, în principal în zone din vest, est și centru, iar California este una dintre zonele cu cea mai mare concentrare a comunității românești din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE