Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, după ce Rusia a anexat cele patru regiuni separatiste: Vom oferi în continuare sprijin economic și militar Ucrainei

Vladimir Putin, a semnat tratatele de anexare la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma referendumurilor ilegale organizate de separatiștii pro-ruși în aceste teritorii care aparțin de drept Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis că România a adoptat împreună cu membri ai Consiliului European o Declarație comună pentru a respinge ferm anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson ale Ucrainei.

Astăzi, m-am alăturat celorlalți membri ai #EUCO în adoptarea unei Declarații comune pentru a respinge ferm și a condamna fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson ale Ucrainei”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai menționat și că România nu va recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale organizate de Rusia în Ucraina.

UE, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a organizat în încălcarea gravă a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Facem apel la toate statele și organizațiile internaționale să respingă această anexare ilegală”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus și că Uniunea Europeană și România vor susține în continuare Ucraina.

„Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim Ucrainei un sprijin economic, militar, social și financiar puternic”, a declarat Klaus Iohannis pe Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE