Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko: „Nu vom lupta în Ucraina”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a asigurat vineri că ţara sa nu va lupta în Ucraina, pe fondul unor informaţii despre posibilă trimitere a zeci de mii de soldaţi în zone de luptă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

„Nu vom lupta în Ucraina”

„Avem o alianţă mai strânsă cu Rusia, nu cu NATO. Ce vreţi de la noi? Dar cu toate acestea insistăm că nu vom lupta în Ucraina”, a spus Lukaşenko la primirea scrisorilor de acreditare din partea a 11 ambasadori străini la Minsk, între care şefii misiunilor diplomatice din Argentina şi Cuba.

Potrivit lui Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, Minskul face tot posibilul pentru a opri vărsarea de sânge în Ucraina.

„Dar sunt unii care au nevoie de sânge pentru a fi vărsat”, le-a spus liderul belarus diplomaţilor.

Soldați promiși Kremlinului

Lukaşenko a promis Kremlinului că va trimite 100.000 de soldaţi în Ucraina şi că, prin urmare, se pregăteşte pentru un război pe scară largă, a anunțat Pavel Latuşko, fost ministru al Culturii și lider al opoziţiei din Belarus, aflat în exil în Polonia.

În acelaşi timp, Direcţia principală de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării afirmase că Belarus se pregăteşte pentru a primi 20.000 de recruţi mobilizaţi din Rusia, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Recruţii mobilizaţi ar urma să completeze unităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse staţionate în Belarus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE