Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre războiul Israel-Hamas: "Acest atac terorist asupra Israelului e evident în sprijinul Rusiei"

Klaus Iohannis susține că atacul Hamas asupra Israelului "este evident în sprijinul Rusiei". Șeful statului a făcut aceste declarații în timpul vizitei sale din Ungaria.

De asemnea, Iohannis a spus că atacul grupării Hamas asupra Israelului va schimba și relațiile la nivel global.

Klaus Iohannis: "Stăm solidari cu Israel. România este pregătită să intervină cu ajutoare atunci când vor fi solicitate. Acest atac terorist, de amploare, asupra Israelului, va schimba multe relații. Nu numai în Orientul Mijlociu, ci în plan global vor exista anumite schimbări de abordări. În ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, din păcate, putem să constatăm că acest atac terorist asupra Israelului e evident în sprijinul Rusiei. Atenția mondială trebuie să se îndrepte spre două focare.

Vom afla cine a stat în spatele acestui atac și care este strategia politică."

România, pregătită să intervină cu ajutoare

Klaus Iohannis, președintele României: "Am condamnat din prima clipă atacul terorist de mare amploare asupra Israelului și am spus imediat că Israelul are tot dreptul să se apere. Imaginile pe care le vedem sunt imagini de groază.

Sute și sute de civili măcelăriți de acest atac terorist de amploare. Acest atac trebuie condamnat prin toate formele diplomatice de exprimare și speranța noastră este să se termine această situație cât se poate de curând. Noi suntem solidari cu Israel, și România, evident, este pregătită să intervină cu ajutoare atunci când acestea vor fi solicitate."

Klaus Iohannis a fost în vizită oficială la Budapesta, la invitația președintelui ungar Katalin Novak.

În cadrul întâlnirii, cei doi șefi de stat au fost abordate mai multe teme de interes, printre care și extinderea spațiului de liberă circulație și extinderea UE. Klaus Iohannis a declarat că România contează pe sprijinul Ungariei pentru aderearea la Schengen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE