Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jubileul de Platină s-a încheiat cu o paradă colorată în fața Palatului Buckingham, petreceri în stradă și concerte

Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat cu sute de petreceri în stradă. Mii de britanici le-au organizat, iar alte zeci de mii și-au anunțat participarea. Londonezii au avut parte de o paradă colorată în fața Palatului Buckingham. Tema a fost reprezentată de etapele domniei de 70 de ani a suveranei britanice.

Mii de oameni obișnuiți, soldați din Garda Regală, care alegorice, biciclete și mașini de epocă. Nimic nu a lipsit de la impresionanta paradă de pe străzile Londrei.

Este adevărat că nu totul a mers ca pe roți. Lumea se aștepta la probleme din partea vremii, pentru că la Londra era înnorat.

Nu a plouat, așa că zeci de mii de oameni au luat parte la petreceri în stradă și s-au întrecut în tot felul de concursuri. Printre participanți, chiar viitorul rege britanic, prințul Charles.

Așa numitele „Mari Prânzuri Jubiliare” au avut loc în tot Regatul Unit, inclusiv cele 16.000 de petreceri stradale. Șase sute de astfel de adunări publice au avut loc și în afara Marii Britanii, inclusiv în Brazilia, Noua Zeelandă și Japonia.

O sută de personalități considerate „comori naționale” în Marea Britanie s-au alăturat fanfarelor militare, artiştilor şi dansatorilor care au defilat în centrul Londrei. Între acestea, cântăreţul Ed Sheeran, fostul fotbalist Gary Lineker şi marioneta din emisiuni TV pentru copii Basil Brush.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE