Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden susține că ar trebui înființat un stat palestinian. Motivul pentru care vrea eliminarea Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat că gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza și care a lansat atacurile violente asupra Israelului, ar trebui eliminată în totalitate. De asemenea, liderul de la Casa Albă a cerut găsirea unei soluții pentru înființarea unui stat palestinian, notează Business Insider.

Într-un interviu acordat emisiunii ”60 minutes” la postul american CBS, Joe Biden a condamnat în termeni duri atacul violent, lansate gruparea Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie. Aproape 1.400 de oameni au fost uciși, potrivit bilanțului făcut public de biroul premierului israelian.

"Trebuie să comunicăm lumii: Acest lucru este crucial. Acesta nu este nici măcar un comportament uman. Este barbarie pură", a declarat Biden, conform sursei citate.

Președintele american a dat de înțeles că gruparea Hamas ar trebui eradicată, după ce a fost întrebat organizația islamistă ar trebui ”eliminată în totalitate”.

”Da, cred acest lucru. Dar trebuie să existe o autoritate palestiniană. Trebuie să existe o cale pentru (înființarea) unui stat palestinian”, a mai spus Biden.

Liderul de la Casa Albă a adus în discuție ”soluția celor două state” ce implică existența a două state independente - Israel și Palestina.

Cu toate acestea, Biden a recunoscut că Israelul nu ar fi dispus să accepte ceastă soluție ca urmare atacurilor comise săptămâna trecută, amintind că statul israelian ”înțelege că o parte semnificativă a poporului palestinian nu împărtășește opiniile Hamas și Hezbollah", un partid politic musulman șiit și o grupare militară din Liban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE