Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Dorin Lazăr Maior va fi extrădat azi din Italia. Fostul parlamentar, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție

Publicat de: Euronews

Dorin Lazăr Maior va fi extrădat din Italia, după ce a fost capturat la Roma. Fostul parlamentar și revoluționar va fi adus de polițiștii români în țară, unde trebuie să execute cinci ani de închisoare pentru corupție.

16/10/2023 , 14:52

Fostul deputat Dorin Lazăr Maior urmează să ajungă luni după-amiaza pe Aeroportul Otopeni, după ce a fost extrădat din Italia, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

La sfârșitul lunii iulie, fostul parlamentar, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare, a fost prins pe teritoriul statului italian, iar instanța a dispus predarea sa în România

”Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate”, a scris ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Dorin Lazăr Maior avea pe numele său un mandat european de arestare care a fost emis de Tribunalul din Brașov. A fost trimis în judecată, de către procurorii DNA Braşov, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, după ce ar fi încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar, în care a fost deja condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru şantaj.

Este a doua oară când fostul parlamentar va fi extrădat în România. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost extrădat, în primă fază, din Dubai, în 2016, când a încercat să scape de justiție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE