Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dorin Lazăr Maior va fi extrădat azi din Italia. Fostul parlamentar, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție

Dorin Lazăr Maior va fi extrădat din Italia, după ce a fost capturat la Roma. Fostul parlamentar și revoluționar va fi adus de polițiștii români în țară, unde trebuie să execute cinci ani de închisoare pentru corupție.

16/10/2023 , 14:52

Fostul deputat Dorin Lazăr Maior urmează să ajungă luni după-amiaza pe Aeroportul Otopeni, după ce a fost extrădat din Italia, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

La sfârșitul lunii iulie, fostul parlamentar, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare, a fost prins pe teritoriul statului italian, iar instanța a dispus predarea sa în România

”Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate”, a scris ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Dorin Lazăr Maior avea pe numele său un mandat european de arestare care a fost emis de Tribunalul din Brașov. A fost trimis în judecată, de către procurorii DNA Braşov, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, după ce ar fi încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar, în care a fost deja condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru şantaj.

Este a doua oară când fostul parlamentar va fi extrădat în România. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost extrădat, în primă fază, din Dubai, în 2016, când a încercat să scape de justiție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE