Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden amenință cu măsuri rapide şi dure în cazul anexării unor teritorii ucrainene de către Rusia

Joe Biden spune că împreună cu aliații săi vor impune măsuri economice suplimentare severe dacă Moscova anexează teritorii din Ucraina.

"Referendumurile Rusiei sunt un simulacru, un pretext fals pentru a încerca să anexeze cu forţa părţi ale Ucrainei", spune preşedintele american, potrivit Agerpres.

De vineri, în mai multe regiuni ocupate de forțele armate ruse a început votarea la referendumurile pentru unirea cu Rusia. Votarea în Donețk, Zaporojie, Lugansk și Herson va dura până marți.

Și liderii G7 au condamnat referendumurile fictive propuse de Rusia privind anexarea mai multor teritorii pe care le-au ocupat în Ucraina. Aceștia au fost fermi pe poziții și au declarat că nu vor recunoaște niciodată aceste teritorii anexate.

NATO: Referendumurile organizate de ruși în Ucraina nu schimbă nimic

NATO îşi va spori ajutorul pentru Ucraina drept răspuns la referendumurile false pe care Rusia le derulează în teritoriile ocupate din ţara vecină, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a făcut aceste declaraţii în contextul în care Moscova a declanşat referendumuri în cele patru regiuni pe care le controlează în Ucraina, caracterizate de Kiev şi de aliaţii săi drept o stratagemă pentru anexarea teritoriilor şi escaladarea războiului de şapte luni.

"Răspunsul nostru, răspunsul NATO, este intensificarea sprijinului", a declarat Stoltenberg pentru CNN într-un interviu, potrivit Agerpres.

"Cea mai bună cale de a pune capăt acestui război este de a-i întări în continuare pe ucraineni pe câmpul de luptă pentru ca ei să poată, într-un anumit stadiu, să discute şi să ajungă la o soluţie care este acceptabilă pentru Ucraina şi care menţine Ucraina ca naţiune suverană, independentă în Europa", a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE