Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a vizitat granița cu Mexic, pentru prima dată de la preluarea mandatului. Republicanii îl acuză pentru criza migratorie

Joe Biden a vizitat granița cu Mexic, El Paso, pentru prima dată de la preluarea mandatului în urmă cu aproape doi ani. În timpul conducerii sale, s-a înregistrat un număr record de imigranți în SUA.

Vizita are loc într-o perioadă dificilă pentru președintele american, fiind acuzat de republicani pentru criza migratorie. La sosire, Biden a fost primit de guvernatorul Texasului care l-a acuzat direct pentru crearea „haosului” de la graniță.

Casa Albă a anunțat deja măsuri pentru a reduce tensiunea de la frontiera de sud

În fiecare lună, aproximativ 30.000 de migranți proveniți din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela vor primi viză pentru intrarea legală în SUA. Joe Biden va participa zilele acestea alături de omologul său mexican și premierul canadian la summit-ul liderilor nord-americani.

Greg Abbott, guvernatorul Texasului: „Președintele care a provocat haosul de la graniță trebuia să fie aici. Se întâmplă că a întârziat cu doi ani și îi lipsesc 20 de miliarde de dolari. El trebuie să facă un pas înainte și să ia măsuri rapide, inclusiv rambursarea statului Texas pentru banii pe care i-am cheltuit, dar și furnizarea de mai multe resurse pentru ca guvernul federal să își facă treaba.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE