Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Câștigătorii medaliilor de aur la atletism vor primi câte 50.000 de dolari

Câștigătorii medaliilor de aur la atletism la Jocurile Olimpice de la Paris vor primi și premii în bani. Este vorba de 50.000 de dolari, anunță World Athletics, organismul de conducere al atletismului mondial.

Atletismul devine astfel primul sport care va introduce premii în bani la această competiție internațională.

Jocurile Olimpice moderne au apărut ca un eveniment sportiv pentru amatori, iar Comitetul Internațional Olimpic nu acordă premii în bani.

Totuși, mulți medaliați primesc plăți de la guvernele țărilor lor, organisme sportive naționale sau de la sponsori.

Atletismul pune la bătaie 2,4 milioane de dolari pentru a plăti medaliații cu aur

Organismul de conducere al atletismului a anunțat că pune deoparte 2,4 milioane de dolari pentru a plăti medaliații cu aur în cele 48 de evenimente din programul de atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Echipele de ștafetă vor împărți cei 50.000 de dolari între membrii lor.

Plățile pentru medaliații cu argint și bronz sunt planificate să înceapă de la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.

Iniţiativa World Athletics include, de asemenea, un angajament ferm de a extinde premiile în bani şi pentru câştigătorii medaliilor olimpice de argint şi bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (SUA) din anul 2028.

"Introducerea premiilor în bani pentru medaliaţii olimpici cu aur este un moment esenţial pentru atletismul mondial şi pentru acest sport în ansamblu, subliniind angajamentul nostru de a responsabiliza sportivii şi de a recunoaşte rolul vital pe care îl joacă în succesul Jocurilor Olimpice", a afirmat Sebastian Coe după anunţarea acestei măsuri.

Plata premiilor în bani va depinde de procesul de ratificare al World Athletics, inclusiv a faptului că sportivii se vor supune şi vor trece cu succes de procedurile standard antidoping.

Formatul şi structura bonusurilor olimpice pentru Los Angeles 2028 vor fi anunţate ulterior, a indicat World Athletics.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE