Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazări foarte scumpe în timpul Jocurilor Olimpice. Cât costă o cameră de hotel la Paris, în seara deschiderii

Hotelierii parizieni și din suburbii cresc foarte mult prețurile de cazare în perioada Jocurilor Olimpice. O cameră poate costa chiar și de trei ori mai mult, față de o zi obișnuită în luna iulie. Pentru noaptea deschiderii, prețul mediu este de 1.033 de euro. Capitala Franței este gazda competiției în acest an, când este marcat centenarul Jocurilor de la Paris din 1924.

Prețurile hotelurilor din Paris sunt deja triple pentru perioada Jocurilor Olimpice. Cu mai puțin de șapte luni înaintea începerii Jocurilor Olimpice, un studiu realizat de o asociație pentru protecția consumatorilor trage un semnal de alarmă în privința tarifelor practicate de unele hoteluri, în acea perioadă. Camerele costă cu 200% mai mult decât de obicei, iar prețurile ar putea crește, chiar și cu circa 500%. Devin prohibitive pentru majoritatea oamenilor.

Tariful mediu al unei camere s-a triplat pentru noaptea ceremoniei de deschidere, din 26 spre 27 iulie.

Charline Pelletier, Proprietar al Hottel du Muguet: În perioada obișnuită, tariful mediu pentru o cameră clasică este de 330 de euro, ajungând la 530 de euro la începutul Jocurilor Olimpice, în jurul datei de 26 iulie. Încă trebuie să aliniez puțin prețurile cu concurența din zonă. Este un eveniment excepțional, așa că încercăm să profităm la maximum de el.

Autoritățile franceze vor efectua verificări la 10.000 de hoteluri și restaurante din Franța înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, pentru a limita creșterile nejustificate de prețuri preconizate în timpul Jocurilor.

În timpul olimpiadei, se așteaptă ca 16 milioane de turiști să viziteze capitala franceză. 

Prețul biletelor pentru metroul din Paris se va dubla, timpul JO din 2024

Și prețul biletelor pentru metroul din Paris se va dubla, pentru a acoperi transporturile suplimentare din timpul Jocurilor Olimpice din 2024.

Anunțul a fost făcut de sindicatul transporturilor din regiunea pariziană. Mobilitatea în regiunea Parisului în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice ce se vor desfășura în vara anului 2024 constituie o provocare pentru autorităţi. Aceștia şi-au luat angajamentul ”ca 100% din accesul la locurile de competiţie să se poată face cu transportul public”.

Cât va costa o călătorie cu metroul din Paris

Majorarea prețurilor va fi aplicată în perioada 20 iulie - 8 septembrie 2024:

O călătorie - de la 2,10 euro la 4 euro

10 călătorii - de la 16,9 euro la 32 de euro

Abonamentele lunare şi cele anuale nu vor fi afectate de aceste creşteri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE