Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Sabrina Voinea: ”Mă duc să mă lupt cu cele mai bune gimnaste și nimeni nu mă doboară”

Deși a obținut calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani, echipa feminină de gimnastică a României se pregătește divizat, iar șefa Federației spune că nu există fonduri suficiente pentru pregătirea olimpică.

O echipă Euronews România s-a deplasat la sala din București unde se antrenează cea mai valoroasă gimnastă a României, Sabrina Voinea.

Sabrina Voinea, cea mai mare speranță a gimnasticii românești

La cei 16 ani ai săi, Sabrina Voinea este cea mai mare speranță a gimnasticii românești pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Ea se pregătește singură în sala Dinamo, în timp ce celelalte colege ale ei din lotul olimpic se antrenează în străinătate.

Andrei Nourescu, jurnalist: Suntem la sala Dinamo, o sală despre care conducerea Federației Române de Gimnastică spunea că e necorespunzătoare, fără condițiile potrivite pentru pregătire. Noi am vorbit cu antrenorii și ei spun că au tot ce le trebuie. În acest timp, lotul olimpic al României se pregătește în Ungaria.

Gimnasta se antrenează la București

Antrenoarea și mama Sabrinei Voinea spune că are în București toate condițiile necesare, părere împărtășită și de gimnastă.

Camelia Voinea: O sală foarte bine dotată, are aparatură ca pe plan internațional, nu ne lipsește nimic, e o sală super dotată.

Sabrina Voinea: Mă bucur că sunt în această sală, aparatura este foarte bună, am tot ce îmi trebuie, am toate condițiile.

Atât Sabrina Voinea, cât și antrenoarea ei s-au arătat surprinse neplăcut de declarațiile președintei Federației care a spus că gimnasta nu poate face individualul compus, lipsindu-i paralelele și au contrazis-o ferm.

”Nu mă interesează părerea nimanui. Eu știu ce am de făcut”

Sabrina Voinea: Nu mă interesează părerea nimanui. Eu știu ce am de făcut. Dacă eu consider că pot, pot. Mă duc să mă lupt cu cele mai bune gimnaste și nimeni nu mă doboară. Voi sta cu psihicul tare și voi demonstra, pentru că pot.

Camelia Voinea: Nu accept să-i mai strice cineva individualul, e o sportivă completă și poate face patru aparate. Nu mă iau dupa declarațiile unora. E o gimnastă completă pe patru aparate. O doare când vede că e mai puțin apreciată și finanțată, față de alte gimnaste din lot.

Mihai Covaliu: ”Dau asigurări că se pot baza pe noi”

Euronews a cerut și părerea președintelui Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, vizavi de faptul că Federația spune că nu are susținere financiară suficientă.

Mihai Covaliu: Aveam nevoie de această calificare care nu s-a obținut fără finanțare, fără condiții. Trebuie să fim foarte atenți la modul în care comunicăm, pentru că lumea înțelege că gimnastica n-are finanțare. Dau asigurări că se pot baza pe noi.

În ultima vreme, echipa de gimnastică a României s-a antrenat în Spania, Ungaria si Germania, după decenii în care s-a pregătit la Deva.

Marcel Ciolacu vrea soluții pentru echipa feminină de gimnatică artistică

Marcel Ciolacu i-a convocat la discuții în acest weekend pe Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport și pe Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Premierul vrea ca cei doi să vină cu soluții pentru echipa feminină de gimnatică artistică.

Lotul național s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică nu mai are bani pentru antrenamente, așa că a făcut recent apel la donatori, să ajute echipa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE