Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Larisa Iordache, după calificarea gimnastelor române: „Acolo se vor vedea rezultatele adevărate și potențialul real”

Calificarea echipei feminine de gimnastică a României la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani ne readuce în elita mondială a acestui sport, dar până la medalii olimpice mai este drum lung, spun cei implicați. 

România se întoarce la Jocurile Olimpice după mai bine de un deceniu de pauză, dar echipa feminină de gimnastică este încă departe de nivelul celor mai bune adversare.

Euronews România a stat de vorbă cu două dintre componentele echipei care ne-au reprezentat ultima dată la JO, Londra 2012, iar acestea spun că la anul fetele vor avea o misiune foarte dificilă.

Diana Bulimar: „Am urmărit atentă concursul, se putea și mai bine, am avut și noroc, Sabrina trebuie să lucreze la psihic, putea face finală, la anul va fi mult mai greu, de fapt cel mai greu, stiu din proprie experiență, dar trebuie să tureze motoarele și să facă față presiunii”.

Larisa Iordache: „Calificarea înseamnă aer proaspăt, le-a oferit încredere, sper să facă bine și la Paris ca să ne bucurăm. Trebuie să profite de experienta unică de la JO, dar acolo se vor vedea rezultatele adevărate și potențialul real”.

După calificarea obținută la Anvers, Ana Maria Bărbosu a povestit că anul acesta a fost la un pas să cedeze presiunii uriașe și să spună adio sportului.

Ana Maria Bărbosu: „Acum trei luni am avut un moment în care am simțit că nu mai pot și că presiunea și tot ce se întâmplă în jurul nostru mă doboară... Simțeam că nu mai pot să duc și că nu mă mai regăsesc în sport. Am avut noroc să am o echipă lângă mine, antrenorii, fetele și am rămas”.

La actualele Campionate Mondiale, Ana Bărbosu va concura în finala de la individual, iar Sabrina Voinea în cea de la sol.

Până acum, 60 de sportivi români s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE