Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster și nu mai vine în România pentru Summitul B9

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu mai ajunge vineri în România, pentru Summitul Bucureșt B9. Potrivit agenției Reuters, care citează un oficial NATO, Stiltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster, relatează Agerpres.

Jens Stoltenberg va purta discuțiile programate în țara nostră, de la distanță, a susținut un oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

Joi, Jens Stoltenberg trebuia să aibă o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin şi să participe vineri la o întâlnire cu liderii României, Poloniei şi Ungariei la Bucureşti.

”Secretarul general îşi va efectua vizita planificată în Germania (şi România) de la distanţă, mai degrabă decât în persoană. A fost diagnosticat cu zona zoster, care poate apărea după COVID-19 şi lucrează de acasă”, a declarat oficialul NATO.

Șeful NATO a avut COVID la jumătatea lunii mai și a prezentat simptome uşoare. Toată perioada a lucrat de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al alianţei militare occidentale.

Ce este Summitul B9, organizat la București

Summit-ul de vineri, la care ar fi trebuit să participe și Stoltenberg, este organizat cu puțin timp înaintea Summit-ului de la Madrid, programat la finalul acestei luni, unde se va discuta despre lărgirea Alianței Nord-Atlantice, în contextul în care Finlanda și Suedia și-au exprimat dorința de a face parte din NATO. Situația este însă complicată de opoziția Turciei față de intrarea celor două țări nordice în alianță.

Formatul București 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României și de cel al Poloniei, la care participă statele membre ale Alianței Nord-Atlantice situate pe flancul de Est: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE