Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster și nu mai vine în România pentru Summitul B9

Publicat de: Mirabela Vasile

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu mai ajunge vineri în România, pentru Summitul Bucureșt B9. Potrivit agenției Reuters, care citează un oficial NATO, Stiltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster, relatează Agerpres.

Jens Stoltenberg va purta discuțiile programate în țara nostră, de la distanță, a susținut un oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

Joi, Jens Stoltenberg trebuia să aibă o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin şi să participe vineri la o întâlnire cu liderii României, Poloniei şi Ungariei la Bucureşti.

”Secretarul general îşi va efectua vizita planificată în Germania (şi România) de la distanţă, mai degrabă decât în persoană. A fost diagnosticat cu zona zoster, care poate apărea după COVID-19 şi lucrează de acasă”, a declarat oficialul NATO.

Șeful NATO a avut COVID la jumătatea lunii mai și a prezentat simptome uşoare. Toată perioada a lucrat de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al alianţei militare occidentale.

Ce este Summitul B9, organizat la București

Summit-ul de vineri, la care ar fi trebuit să participe și Stoltenberg, este organizat cu puțin timp înaintea Summit-ului de la Madrid, programat la finalul acestei luni, unde se va discuta despre lărgirea Alianței Nord-Atlantice, în contextul în care Finlanda și Suedia și-au exprimat dorința de a face parte din NATO. Situația este însă complicată de opoziția Turciei față de intrarea celor două țări nordice în alianță.

Formatul București 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României și de cel al Poloniei, la care participă statele membre ale Alianței Nord-Atlantice situate pe flancul de Est: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE