Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, vine în România, pentru Summit-ul B9 din București

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, vine în vizită oficială la București vineri, 10 iunie, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Alianței Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg va participa la Summit-ul B9 și va avea discuții bilaterale cu președintele României Klaus Iohannis, dar și cu președintele Poloniei, Andrzej Duda și cu cel al Ungariei, Katalin Novak. La finalul discuțiilor, Stoltenberg va susține o conferință de presă împreună cu Klaus Iohannis și Andrzej Duda.

Summit-ul de vineri este organizat cu puțin timp înaintea Summit-ului de la Madrid, programat la finalul acestei luni, unde se va discuta despre lărgirea Alianței Nord-Atlantice, în contextul în care Finlanda și Suedia și-au exprimat dorința de a face parte din NATO. Situația este însă complicată de opoziția Turciei față de intrarea celor două țări nordice în alianță.

Formatul București 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României și de cel al Poloniei, la care participă statele membre ale Alianței Nord-Atlantice situate pe flancul de Est: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE