Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Javier Milei, președintele Argentinei, s-a proclamat ”regele lumii” în cadrul unui concert

Președintele Argentinei s-a proclamat ”regele lumii”, la primul concert organizat de la preluarea puterii. În stilul unei vedete rock, Javier Milei și-a lansat o nouă carte despre capitalism, în ovațiile tinerilor adunați pe stadion. Între timp, profesorii au intrat în grevă și spun că nu mai fac față din cauza inflației.

”Sunt regele unei lumi pierdute. Sunt regele și am să vă distrug”, a cântat președintele Argentinei pe scena stadionului Luna Park din Buenos Aires, locul unde a avut loc nunta celebrului fotbalist Maradona în urmă cu mai bine de 35 de ani.

Javier Milei a cântat într-o trupă rock

Mii de suporteri l-au ovaționat pe Milei, la primul concert organizat de la preluarea puterii.

Javier Milei, care în adolescență a cântat într-o trupă rock, a ținut să cânte la prezentarea noii sale cărți intitulate ”Capitalism, socialism și capcana neclasică”.

Evenimentul a fost un prilej pentru președintele argentinian să se lupte din nou cu comunismul. Între timp, măsurile guvernamentale privind reducerea subvențiilor generează nemulțumiri în rândul oamenilor. Profesorii au declanșat o grevă generală și au cerut majorarea salariilor.

Profesorii sunt în grevă generală

Alejandra Gomez, directoare școală: Adevărul este că, deși am vechime maximă, sunt la limită cu banii la sfârșitul lunii. Un profesor debutant este sub pragul sărăciei. Sunt salarii în jur de 280 de dolari în țară. O astfel de persoană nu are suficienți bani pentru a achita factura de electricitate sau gaze.

Verónica Castelli, profesoară: Munca noastră valorează din ce în ce mai puțin. Trebuie să cârpim multe lucruri pentru că toți copiii sunt extrem de stresați, nu sunt străini de realitate. Sunt copii care aud acasă că tatăl lor și-a pierdut slujba sau că trebuie să aleagă ce mâncare vor pune pe masă. Este foarte trist ceea ce se întâmplă.

Profesorii universitari spun că salariile s-au devalorizat cu 50%, în ultimele patru luni. Deși guvernul a reușit să mai reducă inflația care ajunsese la 284%, majoritatea populației suferă din cauza pierderii puterii de cumpărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE