Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania își retrage definitiv ambasadorul din Argentina, după afirmațiile președintelui argentinian la adresa soției premierului spaniol

Spania își retrage definitiv ambasadorul în Argentina, o amplificare a scandalului diplomatic declanșat de afirmațiile președintelui argentinian Javier Milei la adresa soției premierului spaniol Pedro Sanchez.

Spania își retrage definitiv ambasadorul din Argentina

Ambasada spaniolă nu va fi însă închisă și va fi condusă de un diplomat cu rang inferior, a anunțat ministrul spaniol de externe.

Președintele ultraliberal al Argentinei a insultat-o pe soția premierului spaniol în timpul unui miting organizat la Madrid de partidul de extremă dreapta Vox. În timpul vizitei în Spania, Javier Milei a ignorat protocoalele obișnuite de întâlnire cu regele și cu prim-ministrul. El a făcut comentarii indirecte legate de soția premierului spaniol, care este ținta unei anchete preliminare pentru trafic de influență și corupție.

Într-un discurs agresiv, Javier Milei a atacat socialismul. Revenit la Buenos Aires, el a refuzat să își ceară scuze, așa cum a cerut guvernul spaniol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE