Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia, după cutremurul devastator. A fost găsită o supraviețuitoare de 90 de ani, însă peste 200 de oameni sunt dați dispăruți

O femeie de 90 de ani a supraviețuit cutremurului din Japonia și a fost găsită în viață, sub dărâmături, la cinci zile de la dezastru. Femeia a fost internată în spital cu hipotermie. Deși șansele ca cei prinși sub casele prăbușite să fie în continuare în viață scad de la o zi la alta, misiunile de salvare continuă. Peste 200 de oameni sunt încă dați dispăruți.

Japonia, după cutremur. În orașul Wajima, multe clădiri stau să cadă

În Ishikawa, peste 1.300 de case s-au prăbușit în urma cutremurului. 30.000 de oameni au rămas pe drumuri și se adăpostesc în școli și clădiri publice.

Mikihito Kokon, sinistrată: „Cea mai mare problemă este lipsa apei curente. Nu avem apă și nu putem folosi toaletele. Nu putem nici face un duș, deci e complicat. Acoperișul casei mele a fost distrus. Ninge și zăpada se topește. Sunt foarte îngrijorat”.

Cei care nu vor să plece din casele lor au parte de o imagine dezolantă. Orașul Wajima este pustiu și multe dintre clădiri stau să cadă.

Până la cutremur, acest bărbat administra un magazin: „Cea mai mare frică a mea este că aici nu vor mai rămâne oameni. Eu voi renunța la afacerea mea. Chiar dacă voi reamenaja magazinul, nu voi avea clienți. Nu e viabil”.

Mulți locuitori ai orașului Wajima nu știu cum să o mai ia de la capăt. Este și cazul acestui bărbat, pescar de profesie: „După cutremur, nivelul mării a crescut. Marea este mult mai adâncă. Nu putem scoate bărcile din mare”.

În prima zi a anului, Japonia a fost lovită de un cutremur extrem de puternic. Peste 100 de oameni au murit și alți 200 sunt dați dispăruți. Seismul, care a afectat o zonă de coastă din centrul țării, a fost urmat de un tsunami.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE