Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jannik Sinner a câștigat Australian Open, primul său trofeu la un turneu de Grand Slam

Jannik Sinner a câștigat Australian Open, primul său trofeu din carieră la un turneu de Grand Slam. Italianul l-a învins pe Daniil Medvedev. Sinner este cel de-al treilea jucător italian care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani.

Italianul Jannik Sinner a câștigat Australian Open 2024, primul său trofeu la un turneu de Grand Slam

În vârstă de 22 de ani, Sinner a câştigat, duminică, trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3).

Este, astfel, primul său trofeu la un turneu de Mare Şlem al lui Sinner.

Sinner şi Medvedev au fost la cea de-a zecea confruntare. Tânărul sportiv s-a impus la capătul unui meci care a durat trei ore şi 46 de minute. El a reuşit să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi. Italianul a izbutit nu mai puţin de 14 aşi (11 pentru Medvedev) şi a făcut 5 duble greşeli, rusul având doar trei, transmite Agerpres.

În semifinale, Sinner l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, meci despre care sârbul a declarat că ar putea fi unul dintre cele mai proaste din cariera lui.

Totodată, Sinner este cel de-al treilea jucător din Italia care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, care a câștigat trofeul la Roland Garros în 1976.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE