Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară. Sârbul ajunge la 22 de Grand Slam-uri și redevine liderul ATP

Update: Novak Djokovic (35 de ani) a câștigat turneul Australian Open 2023, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas (24 de ani) în finală, scor 3-6, 6-7, 6-7.

E a zecea oară când Nole câștigă acest titlu și ajunge la Slam-ul cu numărul 22, la egalitate cu Rafael Nadal. Sârbul va fi, de luni, noul lider ATP.

Pe de altă parte, Tsitsipas este a doua oară când pierde o finală de Grand Slam, după eșecul de Roland Garros în 2021, jucat tot împotriva lui Djokovic.

"Nu iau nimic de-a gata, Le mulţumesc familiei şi echipei mele să tolerează uneori cea mai urâtă parte a personalităţii mele. Vă mulţumesc pentru răbdare şi dragoste. Dragă Goran, îţi mulţumesc din toată inima, acest trofeu este şi al tău.

A fost unul dintre cele mai dificile turnee, nu am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Mulţumesc tuturor care m-au făcut să mă simt binevenit aici. Mulţumesc, Rod Laver, pentru prezenţă, pentru că am jucat cel mai bun tenis aici. Doar familia şi echipa ştiu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni. Având în vedere circumstanţele, este cea mai mare victorie din cariera mea", a declarat Djokovici.


Știrea inițială:

Novak Djokovic (al patrulea favorit) și Stefanos Tsitsipas (al treilea favorit) vor juca finala masculină de simplu de la Australian Open 2023. Va fi un meci pentru trofeu, dar și pentru locul 1 mondial, câștigătorul urmând să urce în fruntea clasamentului ATP.

Finala se va juca duminică, după ora 10:30, ora României.

Novak Djokovic l-a învins în semifinale pe americanul Tommy Paul, ajuns în premieră în penultimul act al unui Grand Slam, cu scorul 7-5, 6-1, 6-2.

Stefanos Tsitsipas a trecut în semifinale de Karen Khachanov, scor 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3. Pentru tenismenul grec, este prima finală la Australian Open din carieră și a doua de Grand Slam, după ce pierdută la Roland Garros, în 2021.

De cealaltă parte, Djokovic va juca pentru a câștiga al zecelea trofeu la Melbourne și al 22-lea de Grand Slam din carieră (l-ar egala astfel pe Rafael Nadal, care deține recordul pentru cele mai multe titluri de Mare Șlem din carieră).

Meci pentru locul 1 mondial

De asemenea, dacă va câştiga a zecea sa coroană la Melbourne, Novak Djokovic va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

Și jucătorul grec va ajunge pe locul 1 mondial, pentru prima oară în cariera sa, dacă va triumfa la Melbourne.

Djokovic are 10-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele nouă dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.

Finala feminină de la Australian Open 2023 a fost câștigată de Aryna Sabalenka.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE