Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tatăl lui Novak Djokovic, noi controverse în Australia. Srdjan Djokovic s-a fotografiat lângă un steag cu Putin și a ratat meciul tenismenului

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Tatăl lui Novak Djokovic a stârnit controverse la Melbourne, după ce s-a fotografiat alături de un grup de fani ruși care au fluturat un steag cu chipul lui Vladimir Putin. Srdjan Djokovic a anunțat că nu va participa vineri, la semifinala dintre fiul său, care a câștigat 21 de titluri de Grand Slam, și Tommy Paul.

După victoria lui Novak Djokovic în sferturile de finală de la Australian Open împotriva rusului Andrey Rublev, Srdjan Djokovic a fost filmat, miercuri, în timp ce se afla alături de un grup de persoane care fluturau steagul Rusiei și un altul cu imaginea lui Vladimir Putin, în apropierea arenei „Rod Laver” din Melbourne.

Reacția Federației de Tenis din Australia

„Pe tot parcursul evenimentului, am vorbit cu jucătorii și echipele lor despre importanța de a nu se angaja în nicio activitate care să provoace suferință sau perturbare", a declarat Tennis Australia.

Vom continua să luăm măsuri pentru siguranța fanilor la eveniment și reiterăm poziția noastră de a interzice steagurile din Belarus și Rusia

Tennis Australia este alături de apelul la pace și la încetarea războiului și a conflictului violent din Ucraina", a anunțat Federația de Tenis din Australia.

Organizatorii turneului de tenis Australian Open au interzis, începând din 17 ianuarie, steagurile Rusiei și Belarusului pe arena Melbourne Park, după ce mai mulți spectatori au afișat simbolurile celor două state. În mod normal, afișarea steagurilor este permisă în timpul meciurilor de tenis de la Australian Open, însă organizatorii au schimbat această regulă, în semn de protest față de implicarea Moscovei și a Minskului în războiul din Ucraina de aproape un an.

Tatăl lui Djokovic va urmări la televizor semifinala lui Nole

Potrivit AP, Srdjan Djokovic a decis să nu asiste la meciul fiului său din semifinala Australian Open.

„Sunt aici doar pentru a-mi susţine fiul. Nu am avut nicio intenţie să ţin prima pagină a ziarelor şi nici să provoc perturbări.

Şi pentru a nu fi perturbări în timpul semifinalei pentru fiul meu şi pentru adversarul său, am ales să văd meciul la televizor.

Eram în exteriorul arenei cu fanii lui Novak, aşa cum se întâmplă după fiecare meci al fiului meu pentru a sărbători victoriile şi a face fotografii cu ei.

Familia mea a trecut prin ororile războiului și ne dorim doar pace”, a declarat Srdjan Djokovic, potrivit Tennisworldusa.org.

În 2022, Srdjan Djokovic a acuzat Australia de „rele tratamente” față Nole

În ianuarie 2022, autoritățile australiene i-au interzis lui Novak Djokovic accesul pe teritoriul țării, după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 și nu a putut prezenta dovezi în sprijinul scutirii medicale primite de la organizatorii Australian Open.

Mai mult, Srdjan Djokovic a acuzat Australia și Occidentul de „rele tratamente” față Nole deoarece este sârb și a evocat bombardamentul Serbiei de către NATO din anul 1999, care au dus în cele din urmă la independența republicii separatiste Kosovo.

La acel moment, Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, a afirmat că fiul său este un simbol al „lumii libere”, iar interzicerea acestuia reprezintă un atac la adresa Serbiei.

„Novak este Serbia și Serbia este Novak", a spus el. „Îl calcă în picioare pe Novak și astfel calcă în picioare Serbia și poporul sârb."

„Să le fie rușine, întreaga lume iubitoare de libertate ar trebui să se ridice împreună cu Serbia", a spus Srdjan Djokovic. „L-au răstignit pe Iisus, iar acum încearcă să-l răstignească pe Novak în același mod și să-l forțeze să îngenuncheze."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE