Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Novak Djokovic, eliminat în semifinale la Australian Open: „Am fost şocat / Am dat tot”

Novak Djokovic a fost eliminat, vineri, în semifinale la Australian Open și a declarat că a făcut probabil cel mai prost meci din cariera sa la un turneu de Grand Slam, transmite EFE, citată de Agerpres.

Novak Djokovic, eliminat în semifinale la Australian Open 2024

Novak Djokovic a pierdut în fața italianului Jannik Sinner în semifinale la Australian Open 2024. Sârbul şi-a încheiat, astfel, seria de 33 de victorii consecutive la Melbourne Park.

Djokovic: „Am fost şocat de nivelul meu, nu am făcut multe lucruri aşa cum trebuia. Este unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam din cariera mea. Vreau să-i dau credit (lui Sinner), pentru că a făcut totul mai bine decât mine”.

„Seria avea să se termine într-o zi”, a mai spus Nole, care a împlinit 36 de ani. „Cel puţin, am dat tot ce aveam”.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Jannik Sinner, cel care l-a înfrânt pe Djokovic, s-a impus în patru seturi cu 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3, la capătul unui meci în care sârbul a comis 54 de erori neforţate, potrivit Agerpres. Sinner are acum șansa să câștige primul lui Grand Slam.

Djokovic, desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2023

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost desemnat cel bun sportiv european din 2023. Distincția a fost obținută în cadrul celei de-a 66-a ediţii a votului organizat de agenţia poloneză de ştiri PAP. Au participat 21 de agenţii de pe continent, printre care şi agenția românească AGERPRES.

Novak Djokovic a obținut 178 de puncte și s-a clasat pe locul întâi, fiind urmat de olandezul Max Vestappen, campionul mondial de Formula 1, cu 150 de puncte.

Clasamentul complet al celor mai buni sportivi din 2023

1. Novak Djokovic (Serbia/tenis) 178 puncte

2. Max Vestappen (Olanda/Formula 1) 150

3. Armand Duplantis (Suedia/atletism) 86

4. Erling Haaland (Norvegia/fotbal) 80

5. Nikola Jokic (Serbia/baschet) 74

Poți vedea aici clasamentul complet al celor mai buni sportivi din 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE