Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia - Măsuri sporite de securitate de Paște: Poliția supraveghează zonele aglomerate de lângă biserici și sinagogi

Poliția italiană instituie măsuri sporite de securitate în perioada Paștelui. Echipele de patrulare au fost suplimentate, mai ales în Roma, unde a crescut fluxul de turiști.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă teroristă după recentul atac de la o sală de concerte din Moscova, unde au murit 140 de oameni.

Măsuri de supraveghere și securitate de Paște

În ciuda vremii ploioase, Roma nu duce lipsă de turiști, iar Ministerul italian de Interne a anunțat că a sporit măsurile de supraveghere și de securitate. O atenție deosebită este acordată locurilor aglomerate, mai ales de lângă lăcașurile sfinte de la Vatican, unde, începând din Vinerea Mare și până la Paște, se adună credincioșii.

Giorgia Orlandi, jurnalist Euronews: Începând din 7 octombrie, autoritățile italiene au expulzat din țară aproximativ 50 de persoane despre care se crede că ar avea legături cu organizații teroriste. În mai multe zone din capitală, în special de lângă biserici și sinagogi, sunt aplicate măsuri speciale de supraveghere. Turiștii nu par însă a fi prea îngrijorați de noile măsuri.

Turist: Este o vacanță plăcută, așa cum am planificat. Lucrurile au mers bine și nu există niciun fel de terorism, război sau criză globală care să aibă vreun efect asupra noastră. Avem doar viața noastră mică aici, o mică vacanță la Roma, personală, de familie. Așa că totul este în regulă.

Controale suplimentare sunt și la Vatican

Pe lângă principalele noduri de transport, cum ar fi gările și aeroporturile, controale suplimentare sunt și la Vatican, unde se vor desfășura ceremoniile pascale. Chiar și așa, localnicii nu par a fi prea îngrijorați. Oamenii sunt mult mai preocupați de posibilitatea unei escaladări a războiului din Ucraina.

Localnică: Potențiala escaladare a ambelor conflicte (Ucraina și Fâșia Gaza) este mult mai îngrijorătoare și este un subiect de discuție frecvent printre tineri. Fără îndoială, acest lucrul ne îngrijorează cel mai mult.

Localnic: Sunt foarte îngrijorat de o posibilă escaladare a războiului din Ucraina și Orientul Mijlociu. Terorismul la Roma nu a reprezentat niciodată o amenințare în ultimii ani, așa că nu sunt prea îngrijorat.

Pe lângă măsurile de securitate aplicate în marile orașe în preajma Paștelui, poliția italiană monitorizează atent și situația din internet. Asta pentru a depista în timp util eventuale activități legate de terorism și care ar putea reprezenta o amenințare pentru populație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE