Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De la Amsterdam la Istanbul: Iată destinațiile în care poți merge în vacanța de Paște în 2024

Primăvara a sosit cu adevărat, deci acum ne putem planifica cu adevărat vacanța de Paște. Pe măsură ce florile înfloresc și temperaturile se încălzesc, mulți dintre noi plănuiesc să profite la maximum de acest anotimp și să plece în călătoria vieții lor.

Anul acesta, vacanța de Paște a elevilor va avea loc în perioada 27 aprilie-8 mai, iar dacă sunteți încă nehotărât asupra destinației spre care să vă îndreptați, vă putem ajuta.

Compania de turism Expedia a publicat lista anuală a călătoriilor în tendințe - Easter Travel Outlook - precum și informații din interior despre când anume să călătoriți și cum să obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru escapada de primăvară.

Care sunt destinațiile în vogă în Europa?

În timp ce locații îndepărtate precum Bangkok, New York și Tokyo sunt oficial cele mai interesante locuri de vizitat de Paște, unele dintre cele mai emblematice orașe europene vor fi, de asemenea, foarte populare.

În fruntea listei de șapte destinații a Expedia se află Amsterdam, un oraș mereu popular. Aceasta nu va fi neapărat cea mai încurajatoare lectură pentru Olanda, care a încercat să se debaraseze de imaginea sa ca fiind un oraș al distracției.

Cu toate acestea, "Veneția Nordului" este întotdeauna o alegere populară pentru turiști primăvara, datorită climei sale blânde, ofertelor culturale aparent nesfârșite și a milioanelor de lalele care apar la Keukenhof, în apropierea orașului.

Paris și Barcelona - două destinații din topul etern al călătoriilor europene

Înainte de Jocurile Olimpice din această vară, care vor avea loc în acest oraș, Parisul se află pe locul doi pe listă. Ieșind din răcoarea iernii, Orașul Luminilor își revine cu adevărat la viață primăvara.

De la savurarea unei supe de ceapă franțuzești consistente la o cafenea de pe bulevard până la vederea emblematicului Turn Eiffel prin ramurile cireșilor înfloriți din apropiere, Parisul este într-adevăr o idee bună, potrivit Euronews Travel.

Totuși, este cunoscut pentru faptul că este un oraș destul de scump, deși absolut poate fi făcut cu un buget.

Al treilea pe listă este Barcelona, probabil cel mai bun oraș pentru vizitarea obiectivelor turistice. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 12-17 grade până la sfârșitul lunii aprilie - perfect pentru miile de pași pe care, fără îndoială, îi veți face.

Orașul este strâns legat de legendarul arhitect catalan Antoni Gaudi, datorită contribuției sale în jurul orașului, iar turiștii din acest an vor avea parte de un răsfăț și mai mare pe tema Gaudi. Barcelona a sărbătorit recent capodopera sa, iconica bazilică Sagrada Familia, deschizând două noi turnuri.

Care sunt cele mai bune locuri de vizitat în Roma și Malaga?

Orașul Etern se află veșnic pe listele de destinații europene de top - și pe bună dreptate. Roma este considerată unul dintre cele mai vechi orașe din lume și se mândrește cu obiective de vizitat de renume mondial, precum Colosseumul, dar este mult mai mult decât icoanele sale arhitecturale.

Spania este singura țară de pe lista Expedia care apare de două ori. De data aceasta, Malaga, în sudul țării, este prezentată ca o destinație de top.

Așezatăpe malul Mediteranei, clima sa este ideală pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că vizitatorii se pot bucura de soare subtropical pe tot parcursul anului, cu veri calde și ierni blânde. Primăvara este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru a o vizita, înainte ca mercurul să ajungă prea sus.

În plus, cu o propunere recentă de extindere a unei noi linii de tren care să meargă de la Malaga la Fuengirola de-a lungul Costa del Sol, vizitarea unora dintre cele mai populare orașe și sate de la malul mării din Spania ar putea fi în curând și mai ușoară. Citiți aici o analiză aprofundată a acestei posibilități.

Istanbul și Lisabona: Două vizite obligatorii în Europa de Paște

Istanbul, care ocupă locul șase pe lista Expedia, se află într-o poziție cu adevărat privilegiată la marginea Europei și este renumit pentru că este poarta de intrare în Asia.

Oferind un amestec de cultură și capodopere arhitecturale de pe ambele continente, este, de asemenea, cunoscut ca fiind "singurul loc din lume" în care puteți înota între cele două.

Dacă vă place mai mult să rămâneți pe uscat, mergeți la Hagia Sophia bizantină. În prezent moschee, aceasta a fost anterior o biserică și prezintă o cupolă impresionantă din secolul al VI-lea și mozaicuri creștine rare, ambele lucruri oferindu-vă o idee despre cât de variat și fascinant este acest oraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE