Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile exotice, o opțiune preferată de români pentru a petrece 1 mai

Publicat de: Felicia Macaleț

În timp ce unii și-au făcut planurile pentru distracția de 1 mai în varianta clasica: Mamaia sau Vama Veche, alții și-au construit o întreagă vacanță în aceeași perioadă și vor călători peste mări și țări.

Începutul lunii mai se arată o perioadă prielnică pentru amatorii de vacanțe exotice. Prețurile sunt atractive, temperaturile perfecte, în plus, perioada de extra sezon minimizează riscul de supraaglomerație. Chiar și așa pentru un astfel de sejur, costurile pornesc de la 1.000 euro de persoană.

Recent întoarsă dintr-o aventură în Madagascar, Georgiana are deja planuri de vacanță și pentru perioada de 1 mai. Va prelungi cu un concediu zilele libere pe care le are deja și va pleca într-un sejur în Thailanda.

”O să stăm opt sau nouă zile undeva pe aici, legăm cu vacanța pentru că sunt niște zile libere pe care nu suntem nevoiți să le luam din concediu. Thailanda e ofertantă și din punctul de vedere al prețului, așadar a fost o combinați potrivită. Nouă ne place foarte mult să vedem natura și animale, sună așa foarte eco și este într-un fel,“ a explicat Georgiana Zamfir, turistă.

Destinațiile exotice pot fi destul de accesibile

Specialiștii din turism spun că destinațiile exotice pot fi destul de accesibile. Agențiile de turism oferă personalizare în funcție de buget și destinație, iar apetitul pentru călătorii se reflectă și în numărul de rezervări.

“Trendul este undeva între 25 și 30% în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce este foarte bine și arată dorința tuturor de a călători. Avem pachete pentru turiștii care vor să petreacă o perioadă mai îndelungată, nu doar sâmbătă duminică și luni. Dacă cineva își dorește un pachet personalizat, vine, ne spune ce buget are alocat, unde vrea să meargă și noi îi facem un pachet care din punct de vedere al raportului calitate - preț să fie foarte bun,” a declarat Marius Berca, director agenție de turism.  

Mauritius, Seychelles, Thailanda, dar și Dubai sau Egipt sunt unele dintre cele mai căutate destinațiile exotice în care românii merg să se bucure de temperaturi de vară în această perioadă.

“Mexicul, Mauritius este o perioada favorabilă acum la început de mai. Pot atinge un tarif mai bun. Românii sunt curioși, sunt stârniți de curiozitatea de a descoperi locuri, tradiții, oameni. Și bineînțeles, acele activități de care mulți dintre turiști sunt atrași de a descoperi insule frumoase, fel de fel de sporturi acvatice,“ a declarat Cătălin Dumitrache, consultant în turism.

Dacă pentru destinațiile îndepărtate așa cum ar fi insulele din Oceanul Indian trebuie să plătiți cel puțin 1000 de euro de persoană, vacanțele în Egipt sau Dubai sunt  ceva mai accesibile. Ultimul studiu la nivel național arată că pentru anul acesta 7% dintre români visează ai aibă parte de o vacanță într-o destinație exotică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE