Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Craiova, cea mai bună destinație de Paște în Europa. Orașele în care puteți merge în vacanță de sărbători

Târgul de Paște de la Craiova a fost plasat pe primul loc în clasamentul întocmit portalul European Best Destinations. Pe următoarele locuri se află destinații precum Viena și Zagreb.

Târgul de Paște de la Craiova este organizat de Primărie în Parcul Nicolae Romanescu.

”Anul acesta descoperiți lumea fantastică a lui Alice în Țara Minunilor în cea mai bună destinație de Paște din Europa! Craiova înflorește la propriu primăvara. Considerată odinioară capitala aristocrației din sudul României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile și spațiile publice. Cu ocazia sărbătorilor de Paște și de primăvară, în Parcul Nicolae Romanescu se desfășoară numeroase proiecte de regenerare urbană.

În Parcul Romanescu, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa, clasat printre cele mai frumoase parcuri urbane din Europa, se găsesc sute de mii de lalele frumoase și colorate și diferite alte flori. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont la începutul secolului al XX-lea, Parcul Romanescu a fost distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. Ocupă o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este situat în partea de sud a Craiovei.

Din aprilie până în septembrie, Parcul Romanescu este gazda perfectă pentru concerte, piese de teatru și festivaluri la Teatrul de Vară - cea mai mare sală de spectacole în aer liber din Craiova, cu o arhitectură unică și o acustică perfectă”, este descrierea realizată de European Best Destinations.

Târgul de Paște din Viena

Viena se află în topul celor 10 destinații europene care au cel mai mare succes în rândul turștilor. Primitoare și sigură, Capitala Austriei este un muzeu în aer liber, unde istoria și cultura se întâlnesc.

”Vă puteți bucura de concertele pentru pian ale lui Mozart în Sala de Aur a Muzikverein, puteți descoperi Palatul Schönbrunn sau pur și simplu vă puteți plimba prin numeroasele piețe de Paște de peste tot din oraș. În Viena vă așteaptă trei târguri de Paște”, spun realizatorii topului.

Târgul de Paște din Zagreb

Zagreb se numără printre destinațiile europene la modă destinații în ultimii ani, cu ocazia Paștelui. Turiștii vin aici la cumpărături, fiind atrași de numeroasele terase și parcuri decorate pentru această sărbătoare.

”Dacă doriți să sărbătoriți Paștele cu ouă decorate uriașe, Zagreb este destinația ideală. Veți fi uimiți de originalitatea și farmecul său”, arată sursa citată.

În Capitala Croației, turiștii au parte de numeroase activități, având la dispoziție inclusiv excursii ghidate pentru a descoperi orașul.

Târgul de Paște de la Roma

Romania este considerat cel mai bun loc pentru a sărbători Paștele în tradiția catolică. Italia, unde se află Vaticanul, este una dintre cele mai catolice țări europene.

”Bisericile sunt deschise de Paște și pline de oameni, însă cele mai multe dintre muzee sunt închise duminică și în Lunea Paștelui. Profitați de această ocazie pentru a vizita locuri precum treptele spaniole sau Fontana di Trevi.

Bineînțeles că restaurantele și multe magazine sunt deschise de Paște la Roma. Descoperiți cele mai bune activități și excursii în Roma și planificați o excursie de neuitat în capitala Italiei rezervând hotelul, pensiunea, B&B sau apartamentul dumneavoastră la cel mai bun preț din Roma”, sunt recomandările celor care au întocmit clasamentul.

Târgul de Paște din Praga

Prin excelență, Praga este considerat orașul romanticilor din Europa, ci și o destinație perfectă de vacanță de Paște. Cu ocazia sărbătorilor, Târgul de Paște din Praga din centrul istoric al orașului se transformă într-o atracție. A început pe 1 aprilie și durează trei săptămâni.

Aflați care sunt cele mai frumoase târguri de Paște din Europa, din clasamentul realizat de European Best Destinations.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE